2005. február 18.
 

Kedves felhasználók!

Kibővült a Supermap térképnéző program, az új funkciók a következők:

 • Megkönnyítettük a térkép mozgatását. Az egér bal gombjának benyomásakor megfoghatjuk és a vázlattérképen figyelemmel kísérhetjük a térkép mozgását.
 • A nagyítás is könnyebbé válik. A kijelölő keret segítségével az a rész válik láthatóvá, amely kijelölésre került. A kijelölő keretes nagyító gomb a nagyító menüben található.
 • A program kibővült egy távolságmérővel. A mért útvonalat a felhasználó határozza meg mérőpontok lehelyezésével. Amint a távolságmérő gombot benyomjuk, aktiválódik a mérés. Az egér bal gombjával letehetők a mérőpontok a mérni kívánt helyen. A pontok törlésére és új mérésre is lehetőség nyílik a "Töröl" gomb benyomásával. Addig amíg a távolságmérő menü aktív, addig a térkép az egér segítségével nem "cibálható", csak a térkép mozgató gombokkal és a vázlattérképre kattintva. Ahhoz hogy a térkép ismét "cibálható" legyen, a távolságmérő menüt be kell zárni.

Az előbbiekben leírt funkciók az on-line verzióban megtekinthetők.

2005. január 25.
 
Oldalunk a napokban elköltözött egy új szerverre, így pár napja nem működött szolgáltatásunk. A kimaradásért elnézésüket kérjük, az új szerver gyorsabb letöltést biztosít valamint lehetővé teszi majd oldalunk szélesebb kör ű továbbfejlesztését.
Megértésüket köszönjük.

2005. január 10.
 

Kedves látogatók!

Bizonnyára gondolták már, hogy oldalunk frissítése feledésbe merült, de ez nem így van, az idő nálunk nem állt meg, folyamatosan dolgozunk a térképnéző program és a térképek fejlesztésén.

A letőlthető Supermap Offline v 2.3 újdonságai:

 • Átalakult a program indító oldala, a térképválasztást szolgáló felület már jobban hasonlít a program kinézetéhez, láthatóvá vált a bal oldali menü, ami a térkép kiválasztásakor aktivizálódik.
 • A telepítés utáni első indításkor adott a nyelv választási lehetőség.
 • A program kibővült egy keresővel, amiben többek közt rákereshetünk gps koordinátákra, kifejezésekre, cég nevekre, cég tevékenységekre, intézmény nevekre, utcanevekre. A keresésnél a keresendő kifejezés, cégnév, tevékenység, intézménynév vagy utcanév első pár karakterét elegendő beírni. A kerésés gomb benyomásakor a kilistázódnak a találatok. A megfelelő találatra kattintáskor az megjelenítődik a képernyő közepén.
 • A keresett gps koordináta begépelése után a keresés gomb lenyomásakor a térkép "rámozdul" a koordinátára, a képernyő közepén egy zászlócska jelzi a pont helyét.
 • A program kibővült még egy gps koordináta mutatóval, ami még lehetővé teszi a gps koordináta formátum választást. Összesen négy gps koordináta formátum választható: UTM, DDD (Hossz./szél. - fok, tized fok), DMS (Hossz./szél. - fok, perc, másodperc, tizedmásodperc), EOV.
 • További újdonság, hogy a program beállításai a kilépéskor elmentődnek (bezár gomb), így a következő belépéskor nem kell újra beállítanunk az ablakok pozícióját, gps koordináta formátumát.
 • A program kezelői felületét próbáltuk még felhasználóbarátabbá tenni különböző jelzésekkel.
Az itt leírt jellemzők elérhetők a weboldalon elérhető online verzióban is.

A továbbiakban célunk egy térkép szerkesztő program létrehozása, ami majd lehetővé teszi a térképek könnyebb készítését, valamint frissítését.

Ötleteket keresünk a Flash program és a C++ program kapcsolatára, valamint útvonal tervezésre jó algoritmusokat illetve megjelenítéssel kapcsolatos megoldásokat.

Elindult a Supermap fejlesztése PDA-ra is, így majd lehetővé válik a Supermap Offline használata PDA-n is.
2004. május 20.
 

     „Na végre!”, mondhatja kedves látogatónk.
Akik május elején nézték oldalunkat láthatták, hogy teljes mértékben megváltozott, csak a szöveg maradt a régi. A honlapunkat unalmasnak találtuk, szerettük volna az új program kinézetére, arculatára formálni.

Nem sok időnk van naprakészen értesíteni látogatóinkat a változásokról, de már annyi minden történt, hogy muszáj leírni. A térképnéző sok-sok változáson ment át. Rengeteg problémát meg kellett oldani, úgy a térkép rajzolás terén, mint a térképnézőben egyaránt.

Köszönet mindenkinek, aki akár egy gondolattal is segített az új változat létrehozásában.

Az elmúlt időben sokszor gondoltuk, feltesszük a béta verziót, de olyan gyorsan fejlődött, hogy naponta lehetett volna feltenni a módosított változatokat. Ezért elnézést kérünk mindenkitől, aki ide látogatott és nem kapott új információkat.

Tehát nem vesztünk el, csak dolgoztunk és dolgozunk reggeltől-estig.
A fejlesztésnek idén még nincs vége, még mindig kifogyhatatlan ötletekkel és problémákkal vagyunk tele, amihez sok-sok idő kell. Ha valaki segíteni szeretne írjon vendég könyvünkbe, ami akár fórumként is használható. Itt jegyezném meg, hogy sajnos felülírtuk a régi hozzászólásokat. Bocsánat érte.

Nos az új Supermap v2.0-ban lévő változtatások:

 • Új kinézetű lett a felület.
 • A felhasználó képernyőjéhez dinamikusan alkalmazkodnak a gombok.
 • A program keretmérete ablakbanfutáskor változtathatóvá vált.
 • Kivettük az előugró nagy vázlattérképet, helyette a kis vázlattérképen mutatja a képernyőn látható térképrészlet keretméretét és mozgatását.
 • Felgyorsult a program, nem fogja meg a processzort annyira.
 • Újabb gombokkal bővült:
  • A nagyító gombra klikkelve előjön az állítható nagyító csuszka, a csuszka bármely részére klikkelve a csuszka gomb oda ugrik.
  • A jelmagyarázat gomb átalakult gördíthető menüvé, ha itt egy regisztrált - ikonra - jelre klikkel, a térképen megmutatja hol van, ha még egyszer rá klikkel a soron következőt mutatja, ugrik.
  • A beállítás gombnál is menü jön elő, ahol két nyelv választható, továbbá a grafikai minőség állítható be, majd végül be-ki kapcsolható a beépített terület.
  • Nyomtathatóvá vált a látható térkép, fekvő papírra állítva.
  • A GPS tulajdonosok örömére felkerült a hosszúsági és szélességi fokok kiírása, fok-perc-másodpercben.
  • A jobb felső sarokba felkerült két gomb, amellyel ablakban lehet futtatni a programot, a másikkal pedig teljes képernyőn.
  • Megváltozott az info ablak mérete, gördíthetővé vált a gördítő (scroll) egér gombbal, valamint még két új görgető gombbal bővült.

Végezetül elkészült Jászberény térképe, amelyet nem csak interneten nézhető meg, hanem le is tölthető itt vagy a letöltés oldalunkon.

2004. január 17.
 
  Ezentúl minden feliratkozónkat Hírlevélben értesítjük. A felíratkozást a HÍREK ablak jobb oldalán található kis ablak segítségével teheti meg. Csupán beírja e-mail címét, megnyomja az OK gombot és mi mindig értesítjük a Supermap legújabb híreiről. Ha nem szeretne több értesítést kapni a Supermap újdonságairól, írja be e-mail címét a képernyő jobb oldalán található ablakba és pipálja ki alatta a "Töröljön a hírlevél listáról" jelölőnégyzetet, majd nyomja meg az OK gombot.

Felfrissült a TÉRKÉPNÉZŐ oldal tartalma. A térképnéző kibővült olyan funkciókkal, amelyek a térképen történő navigációt elősegítik, könnyítve a felhasználók munkáját. Az elmúlt időszakban elkészült GÖDÖLLŐ térképe.

2003. szeptember 26.
 

  Elindítottuk útjára SUPERMAP nevű programunkat. A TÉRKÉPNÉZŐ oldalunkon megtekinthető. Ha megtetszett töltse le a LETÖLTÉS oldalon.
Programunk és a térképek ingyenesen felhasználható, tehát mindenkinek érvényes felhívásunk:

MÁSOLD ÉS ADD TOVÁBB!


Rengeteget dolgoztunk, gondolkodtunk rajta, de ahhoz, hogy programunk nevéhez hű legyen, kérjük észrevételeit, javaslatát küldje el részünkre. VENDÉGKÖNYVÜNKBEN akár ki is fejtheti véleményét.

Gyakran nézzen be hozzánk, hiszen folyamatosan bovül a letölthető térképek száma!

 
 

 

© RDI Kreatív Stúdió Kft. Minden jog fenntertva. 2004

 

 
Szeretné, ha mindig értesülne a Supermap legfrissebb újdonságairól? Kérjük iratkozzon fel a hírlevél listánkra és mi mindig email-ben értesítjük önt.

Email címe:

Töröljön a hírlevél listáról.